Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. .

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

Başarılar: 2012-2013 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda 4 kişi İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ´ne yerleştirilmiştir. 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda 2 kişi İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ´ne yerleştirilmiştir. 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda 1 kişi İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ´ne 3 kişi de Yakutiye Fen Lisesi´nde toplam 4 kişi Fen Lisesine yerleştirilmiştir. Hemen her yıl Fen liselerine, Sosyal bilimler lisesine ve Kaliteli Anadolu liselerine öğrenci yerleştirmekte ve Spor Lisesi Güzel sanatlar lisesine de öğrenci göndermektedir. 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Halk Oyunları Ekibi,Halk Oyunları Türkiye Yarışmalarında Denizli’de katılmış Türkiye Birincisi olmuştur. 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Halk Oyunları Ekibi,Halk Oyunları Türkiye Yarışmalarına Kayseri’de Katılmış ve Türkiye İkincisi olmuştur. 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Halk Oyunları Ekibi,Halk Oyunları Türkiye Yarışmalarına Tekrar Denizli’de yarışmaya katılmış ve bu defa Türkiye üçüncüsü olmuştur. 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Halk Oyunları Ekibi,Halk Oyunları Türkiye Yarışmalarına Sakarya’da yarışmaya katılmış tekrar Türkiye Birincisi olmuştur. Okulumuz Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Sağlıklı Okul, Temiz Okul Kampanyası” ve “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında sağlık ve temizliğin sembolü Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiştir. 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında Okulumuz Robotik Kodlama İl yarışmalarına katılmıştır. İlk kez katılmış olmasına rağmen büyük başarı ve yükseliş göstermiş İl dördüncüsü olmuştur. Bu nedenle de Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Futbol Takımı Erzurum´da Üçüncü olmuştur. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun Satranç Takımı ilk defa bir Satranç Turnuvasına katılmasına rağmen çok küçük bir farkla Erzurum beşincisi olmuştur. Okulumuzun Spor ve Şiir okuma gibi birçok farklı alanda birçok başarısı, derecesi ve ödülleri bulunmaktadır.

Saatler: 8:45-12:55 öğlen öncesi 13:40-15:10 öğlen sanrası
Isınma: Doğalgaz ile merkezi kalorifer sistemi.
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi, Futbol Turnuvaları, Halk Oyunları, Satranç Turnuvaları.
Bilimsel Etkinlikler: Robotik Kodlama, Scratch ile Kodlama.
Proje Çalışmaları: BEYAZ BAYRAK PROJESİ MİLLİ ÜRETELİM BİLİNÇLİ TÜKETELİM DEĞERLERİMİZLE VARIZ BESLENME DOSTU
Kontenjan Bilgileri: 977 Öğrenci ve Okul İdaresi, görevlendirme öğretmenler dahil Toplam 54 Öğretmen bulunmaktadır.

Telefon - 0 (442) 249 07 31

WEB - https://hilalkent125yilortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Kurtuluş Mahallesi, Orhan Gazi Caddesi, Posta kodu 25050, Hilalkent/ERZURUM

Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Hilalkent Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. Rakımı deniz seviyesinden 1820 metredir. Semt/Mah olarak Kurtuluş Mahallesi ve Yakutiye İlçesine bağlıdır. Kurumun Adı Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu´dur. Adres Kurtuluş Mahallesi,Toki Yolu Caddesi, Esmek Binası Yanı Posta kodu 25050, Telefon :(442) 249 07 31 Faks:(442) 249 07 31 Hilalkent/ERZURUM

Ulaşım Şehir merkezinden yaya ulaşım yapılmamaktadır. Taşıtlı araçla ise ulaşım 10-15 dk.kardelen kart kullanarak G9, K3, K7, K7A, K10 gibi araçlarla sağlanabilirken paralı dolmuşlarla da her 5 dk. bir ulaşım sağlanabilmektedir. Ulaşım gece 23:30 da sona ermektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Hilalkent Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. Yakutiye İlçesine bağlı olup bir merkezi ilçedir. İl merkezine yakutiye ilçe merkezinden uzaklık 8,5 km dir.